Overzicht artikels / Wat schaft de pot van… ‘t jaar?

Wat schaft de pot van… ‘t jaar?

Vergeet pizzabodems van bloemkool en seldersap (thank god)! In 2022 mogen we weer ongegeneerd smullen in de frituur en dineren in een driesterrenrestaurant. En wat ligt er dan op je bord? Yuzu, moringa of gochujang.

De wonderboom moringa

Echte foodies kennen ‘m al: de moringaboom, een ‘wonderboom’ die in Afrika en Azië al eeuwen wordt gebruikt als remedie tegen ondervoeding. De bladeren zijn immens krachtig en een pak billijker dan het fameuze matchapoeder. Het groene goedje verdwijnt perfect in smoothies, dressings, granola, ijs en zelfs gebak.

Yuzu-watte?

Sterrenchefs zijn al langer fan van de frisse smaak van yuzu. Het is een Aziatische citrusvrucht die tot voor kort vooral terug te vinden was in de Japanse keuken. Maar dat is dus verleden tijd, want tegenwoordig vindt je yuzu óveral. Zelfs in vinaigrettes, frisdrank, seltzer (alcoholisch bruiswater met een smaakje) en gebak uit de supermarkt.  

Plantaardig goed

Vegan is hotter dan ooit en dat mag je gerust letterlijk nemen. Vergeet de wortels, tomaten en de ijsbergsla, want zelfs comfortfood wordt vegan. Zo heeft Dr. Oetker al vegan diep-vriespizza’s op de markt gebracht en ook in de frituur vind je al vegan bitterballen, sauzen en hamburgers. Zo zie je maar dat het niet én plantaardig én gezond én ingewikkeld hoeft te zijn…

Pittig maar prettig

Spice things up met gochujang, een Koreaanse pasta die een plekje verdient naast de chiliflakes, de fles sriracha en de pot sambal. Het is gemaakt van chili, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Pittig, maar tegelijk licht zoet en heerlijk hartig.

Citroenwater 2.0.

Water met een vleugje citroen, aardbei, munt of gember. Je ziet ze overal, maar eerlijk: echt lekker zijn ze (nog) niet. Al komt daar snel verandering in, want de natuurlijke versies komen eraan. Geen wasproductsmaak meer, wel een frisse, natuurlijke citrustouch.  

Canned cocktails

Maak plek in de frigo voor… canned cocktails en wijn! Een overblijfsel van de lockdowns, toen apero’s plots e-pero’s werden en we virtueel moesten klinken met een blikje mojito of een klein flesje wijn.

De bestelrobots

Of je het nu graag hebt of niet: digitaal bestellen blijft hip! De pandemie heeft de menukaart in heel wat restaurants voorgoed verbannen. Voortaan moet er besteld worden op grote schermen of in de app. Nog niet helemaal mee? Unipage helpt je graag op weg. Stuur ons een bericht en binnen de 24 uur mag je een antwoordje verwachten.

Chic dineren

In 2021 gingen alle remmen los! Er werden hotdogs gegeten met een glas champagne en de fried chicken werd afgewerkt met een schep kaviaar. Maar dat is alweer voorbij, want het restaurantbezoek wordt terug op een voetstuk gezet. Haal je witte tafellakens en rode kaarsen al maar uit de kast, want luxe wordt weer écht luxueus. Niet alleen in het weekend, trouwens, want chic dineren kan voortaan àltijd. Net als ongegeneerd smullen in de frituur. Misschien wel minder fancy, maar sowieso even smakelijk!

 

Vraag nu vrijblijvend een demo aan