Overzicht artikels / Hoe scoren op Google

Hoe scoren op Google

Dankzij Unipage staat alles wat een retailer-bestelwebsite moet kunnen op één enkele overzichtelijke, gebruiksvriendelijke webpagina! Je webshop wordt geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines. Zo vinden je klanten jouw aanbod gemakkelijk terug. 

Ben je benieuwd naar hoe je zelf meer kan scoren op Google en je zaak op de kaart kan zetten? Unipage geeft enkele tips:

Maak een Google Mijn Bedrijf-account aan: 

Dit is een gratis tool van Google waarmee je bedrijfsgegevens zoals locatie, openingstijden en foto’s kunt beheren. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie invult en regelmatig bijwerkt. Het is een gratis en laagdrempelige manier om extra zichtbaarheid te geven aan je bedrijf. De pagina verschijnt namelijk steeds bovenaan. Klanten kunnen hier heel gemakkelijk een review achterlaten. 

Zorg voor goede reviews: 

Vraag tevreden klanten om een review op Google achter te laten. Goede reviews dragen bij aan je online reputatie en kunnen helpen om je ranking te verbeteren. Bovendien kijken veel nieuwe klanten naar de beoordeling van je broodjesbar, frituur of restaurant alvorens ze overgaan tot een bestelling of reservatie. 

Gebruik relevante zoekwoorden: 

Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor je zaak in de titels en beschrijvingen van je Google Mijn Bedrijf-profiel en op je website. Kruip in de huid van de ‘zoeker’ en potentiële klant. Extra tip: vraag eens aan je vrienden of je gasten welke zoekwoorden zij gebruiken om jouw zaak of vergelijkbare zaken te vinden in Google.

Zorg voor een goede website: 

Zorg ervoor dat je website snel laadt en gebruiksvriendelijk is. Hoe sneller je website, hoe hoger je in Google staat. Zoekmachines houden van regelmatig bijgewerkte websites. Update je website met nieuwe menu’s, acties, sluitingsdagen,… 

Besteed aandacht aan de mobiele versie van je website:

Misschien heb je het zelf al gemerkt, maar de meeste mensen gebruiken hun smartphone om eetgelegenheden op te zoeken. Zorg er dus voor dat je website gebruiksvriendelijk is met een speciale mobiele versie. Ook hier geeft google voorrang aan ‘mobielvriendelijk’. Zelf testen? https://search.google.com/test/mobile-friendly

Gebruik social media: 

Niet alleen Google, ook je social-mediakanalen zijn belangrijk om een goede vindbaarheid te hebben. Zorg voor aantrekkelijke en relevante content. 

Mensen kunnen je gaan volgen, berichten delen en reviews plaatsen. Dit versterkt je imago, vergroot je interactie met klanten en stimuleert het verkeer naar je website of webshop. Dat kan leiden tot meer reserveringen of bestellingen. 

Sociale media bieden ook mogelijkheden voor gerichte advertenties, bijvoorbeeld op basis van locatie of interesses. Dit kan helpen om je restaurant onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Starten met adverteren op bijvoorbeeld Facebook en Instagram? Dat kan gelukkig al met een relatief klein budget. 

Het optimaliseren van je online aanwezigheid kost tijd en het is belangrijk om consistent te blijven. Door regelmatig te werken aan je online zichtbaarheid, kun je uiteindelijk beter scoren op Google en trek je meer klanten aan. 

Start vandaag nog met je professionele webshop van Unipage. Ontvang makkelijk online betalingen, meer omzet en gebruik je eigen productcatalogus om foto’s toe te voegen. Een product met smakelijke foto’s wordt tot 19% vaker verkocht dan een product zonder foto’s. 

Klaar om jouw Unipage webshop te lanceren in drie minuten? 

 

Vraag nu vrijblijvend een demo aan