Overzicht artikels / Een goede webshop? Zo!

Een goede webshop? Zo!

De 4 ingrediënten voor een succesvolle webshop

Het leven is aan de rappen, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Want wie heeft er na een lange werkdag nog de fut om te wachten in de frituur? Niemand! Met een webshop hóeft dat niet. In één klik staat je eten precies op tijd klaar. Maar hoe ziet een goede webshop er precies uit? 

Zin in frietjes? Dan is het frustrerend om eerst een ellenlange lijst van broodjes te zien. Wil je een potje ketchup erbij? Dan is het wel zo handig als je dat meteen bij je frietjes kunt bestellen, toch? Een goede webshop is gemakkelijk, snel en ziet er nog eens leuk uit. En Unipage heeft álles in huis om dat waar te maken. 

Broodjes, frietjes of toch een snack?

Er bestaan twee type eters: je hebt de eeuwige twijfelaars, en je hebt natuurlijk ook klanten die áltijd hetzelfde bestellen. ‘Een friet met stoofvleessaus en een kaaskroket’, om maar iets te zeggen. In de frituur heb je daar maar zeven woorden voor nodig, terwijl het in een webshop soms een hele opgave kan zijn. Tenzij je alles mooi opdeelt in categorieën. Een kaaskroket zet je onder snacks, limonade onder dranken, een spaghetti valt dan weer onder de bereide gerechten en frietjes vind je snel terug onder… frietjes! En ja, zelfs de eeuwige twijfelaars gaan je dankbaar zijn, met al die handige lijsten. 

Veggie? check! 

Het is logisch dat een kaaskroket onder snacks valt, maar je zou het evengoed onder vegetarisch kunnen zetten. Net als vegetarische loempia’s, een bami of mozzarella sticks trouwens. Om niet eindeloos veel categorieën te moeten bedenken, kun je werken met tags. Met een tag groepeer je producten uit meerdere categorieën. Zo kunnen je klanten in één klik zien wat vegetarisch, pikant of vegan is.

Allergenen 

Sinds 2014 is elke restauranthouder verplicht om klanten te informeren over de (mogelijke) aanwezigheid van allergenen in gerechten. En ja, ook dat kan in een webshop. Zo kun je je klanten laten weten dat je chili cheese nuggets gluten en melk bevatten, of dat er in je zelfgemaakte pasta met currysaus selder en mosterd zit. 

Met of zonder zout? 

‘Mag er zout op de frietjes?’ Het is een vraag die een frituuruitbater minstens honderd keer op een dag stelt. Logisch, want niet iedereen zegt zomaar ‘ja’. Als je een webshop hebt, zou het natuurlijk fantastisch zijn moesten je klanten die online bestellen die vraag óók krijgen. En geloof het of niet, maar het kan dankzij onze productvariaties. Het woord zegt het al zelf: je maakt variaties op een bepaald product. Zo kunnen klanten makkelijk een grote of een kleine friet kiezen, wel of geen zout, saus óp de frieten of in een potje… 

Klaar voor je eigen webshop? Unipage helpt je graag verder! Stuur ons een bericht en we helpen je binnen de 24 uur verder. 

 

Vraag nu vrijblijvend een demo aan