Overzicht artikels / 8 Lief voor het milieu tips

8 Lief voor het milieu tips

8 lief-voor-het-milieu-tips voor jouw afhaalrestaurant

De wereldbol staat overal hoog op de agenda. Wil jij je steentje bijdragen aan een mooiere planeet? Dat hoeft hélemaal niet zo moeilijk te zijn!

Eigen servies

In koffiebars en sapjesbars is het al ingeburgerd: de klant neemt z’n eigen mok mee en krijgt dan vijf of tien cent korting. Zo belanden er minder wegwerpbekers in de vuilnisbak. Een concept dat je perfect in je afhaalrestaurant kunt toepassen. Vraag de klanten om kookpotten, borden of doosjes mee te brengen die in de keuken gevuld worden. Een stap te ver? Ga dan op zoek naar herbruikbare verpakkingen.

Weekmenu

Elke week en elke bestelling is anders. Heb je de ene week een overschot aan asperges? Zet dan aspergesoep in de kijker als ‘gerecht van de week’ of als ‘soep van de dag’. Heb je meer zalm besteld dan nodig bleek te zijn? Probeer dan eens een nieuw gerechtje uit. Als het een succes is, is het misschien wel een blijvertje!

Restjestijd

Heb je op het einde van de avond dikwijls nog wat overschotjes? Gooi die dan niet zomaar in de vuilnisbak. Je kunt er immers nog wat aan verdienen, door ze voor een klein(er) prijsje te verkopen via de sociale media. Je vuilnisbak raakt zo minder snel vol en je verdient er nog een centje aan!

Koop lokaal

Een avocado uit Kenia of Chili, een Italiaanse broccoli en gepelde garnalen uit Marokko. Het zal je vast niet verbazen dat heel wat groenten en fruit een lange (en vervuilende) weg afleggen voor ze in je keuken terechtkomen. Dat heb je niet als je je boodschappen bij de lokale boeren en telers. Het vraagt een aanpassing, want je bent afhankelijk van de seizoenen, maar dubbel zo lekker.

Creatief in de keuken

Experimenteer met trash cooking. Het principe is simpel: wat je normaal gezien in de vuilnisbak gooit, gebruik je in een ander gerecht. Een héél rijpe tomaat is misschien niet ideaal voor een salade, maar wel voor de spaghettisaus.

De fietskoerier

Bezorg je ook aan huis en werk je samen met een delivery service? Kies er dan eentje die leveringen bezorgt op de fiets.

Check je voorraad

Wist je dat je met een vernuft kassasysteem makkelijk je voorraad in de gaten kunt houden? Als er bestellingen binnenkomen, wordt je voorraadkast meteen bijgewerkt. Zo weet je perfect welke ingrediënten je moet bestellen en nog belangrijker: hoeveel. Ideaal om te voorkomen dat je een te grote bestelling plaats en eten in de vuilnisbak moet gooien omdat ze te lang blijven liggen.

Ken je klanten

Als je wilt inschatten hoeveel kilogram préparé of stoofvlees je nodig hebt om de week goed door te komen, dan moet je bij Unipage zijn! Dankzij de ‘slimme’ inzichten in verkoop kunnen ze je perfect vertellen wat er op dinsdagen het vaakst besteld wordt, op welk uur de meeste frietjes de deur uitgaan…

Meer weten?

Wil je meer weten over slimme inzichten in de verkoop? Unipage helpt je graag verder! Stuur ons een bericht en binnen de 24 uur mag je een antwoordje verwachten.

 

Vraag nu vrijblijvend een demo aan